22 augustus 2019

Informatie cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ welke in Helmond georganiseerd wordt voor zowel professionals als inwoners.
De eerste cursusreeks vindt plaats in het oostelijk deel van Helmond waar de wijken Brouwhuis, Helmond-Oost en Rijpelberg deel van uit maken. Later volgen de andere wijken waarbij ook de buurtpreventieteams in de delen van de stad specifiek benaderd worden.

 

Over het cursusaanbod wordt het volgende beschreven door de organisator:

“De komende periode kunnen een aantal inwoners uit Helmond deelnemen aan de gratis cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. Dit is een internationaal erkende cursus die ontzettend leerzaam en nuttig is bevonden. Wat deze cursus precies inhoudt kunt u lezen in bijgevoegde uitnodiging.

In Helmond Oost worden twee trainingen met ieder vijftien deelnemers georganiseerd. De helft van de plekken is voor professionals, de andere helft voor inwoners. De eerste cursus is al gepland en zal snel van start gaan. De informatieavond hierover is op 3 september a.s.

Alle inwoners zijn welkom op de cursus, maar we hopen vooral vrijwilligers aan te trekken die wellicht met het onderwerp in aanraking kunnen komen. 

Bij deze het verzoek om de uitnodiging, poster en flyer te verspreiden in jullie netwerk. Ook fijn als het via bijvoorbeeld social media kanalen, website en vindplaatsen verspreid kan worden.

Het is een unieke kans om deel te nemen, dus hoe meer bekendheid we het kunnen geven des te beter! Als er nog vragen zijn stuur vooral een mail naar cursusmhfa@helmond.nl.”

Voor meer informatie: flyer Gemeente Helmond

« Terug naar het overzicht