Buurtpreventieteam Vossenberg

Een aantal bewoners van de wijk Vossenberg is bij een informatieavond over buurtpreventie bijeen gekomen in wijkgebouw De Fonkel. Tijdens deze bijeenkomst heeft Vereniging Wijkbeheer Binnenstad het belang aangegeven van een nieuw buurtpreventieteam voor de wijk Vossenberg. Omdat de wijk bijna volledig opnieuw is opgebouwd en veel oude bewoners zijn vertrokken is een nieuw buurtpreventieteam gewenst.

Onder buurtbewoners is een enquête afgenomen en dit heeft tot oprichting van Buurtpreventie Vossenberg geleid. Buurtpreventie Vossenberg is een buurtpreventieteam met heel jonge en enthousiaste leden, welke zich gemotiveerd inzetten voor de jonge wijk Vossenberg.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

het preventie gebied van Vossenberg

We zijn kleinschalig gestart met woningen uit blok 7 en 8 van de wijk ‘Vossenberg’. Hieronder vallen Hermelijnstraat, Dasstraat, Hindestraat, Wezelplein en Prins Karelstraat. Zie het kaartje hierboven.

Het gebied omvat:

melding plaatsen

Kolom 1
Kolom 2
Kolom 3
Meer weten?
Buurtpreventie Vossenberg is te benaderen via e-mail buurtpreventievossenberg@gmail.com, Twitter of Facebook.

Meer informatie

Doel

Het doel van Buurtpreventie Vossenberg is komen tot vergroting van de leefbaarheid en veiligheid van buurten in de binnenstad van gemeente Helmond. Ook willen we de saamhorigheid vergroten tussen bewoners onderling en daarom sociale activiteiten organiseren die toegankelijk zijn voor elke buurtbewoner.

Rol

De leden hebben ieder een rol en vanuit die rol functioneren ze in het buurtpreventieteam. De buurtbewoners van het dekkingsgebied hebben middels brieven en contacten uitleg gehad over de werkwijze van het buurtpreventie team. Wanneer buurtbewoners iets signaleren wat niet in orde is geven ze dit aan op de meldingskaart. Deze wordt afgegeven bij de straat coördinator. De straatcoördinator geeft de melding door aan de buurtcoördinator die de melding vervolgens registreert en oplost. De buurtcoördinator heeft contacten met de gemeente, politie en andere instanties/professionals. Als nazorg geeft de straatcoördinator de bewoner een nieuwe meldingskaart en geeft de status van de melding door en eventueel ook de oplossing.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

Kom ons team versterken!

Deelnemen

Blijf op de hoogte in uw wijk

Buurtpreventie Helmond gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en verbeteren én om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons op de website van Buurtpreventie Helmond.

Akkoord