Buurtpreventieteam Vogelbuurt

Het buurtpreventieteam van de vogelbuurt levert een bijdrage aan het vergroten van de veiligheid, saamhorigheid en leefbaarheid in de buurt.
Hierbij kan, naast inbraakpreventie, gedacht worden aan de openbare groenvoorziening, verkeersveiligheid, geluidsoverlast, etc.

Je kunt hier ook meer informatie vinden over de bestaande WhatsApp groepen waar je je voor kan aanmelden en andere activiteiten en acties die in de wijk gehouden worden.

WhatsApp groepen

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

het preventie gebied van Vogelbuurt

Het gebied omvat:

De gehele vogelbuurt + abdijlaan en Helmondselaan behoren tot het buurtpreventie gebied.

melding plaatsen

Kolom 1
Kolom 2
Kolom 3
Meer weten?
Er hangen 10 bordjes “Attentie Buurtpreventie”

Activiteiten

Welke acties zijn er geweest:

-Bewoners halen 'wit voetje'.
Om inbraken en diefstallen tegen te gaan, is de politie eind 2016 en begin 2017 met leden van het buurtpreventieteam op inbrekerspad geweest in de vogelbuurt. Deze zogenoemde witte voetjesactie bestaat uit een preventieve controle waarbij papieren voetstappen worden achtergelaten om inwoners bewust te maken van insluipingsmogelijkheden in woningen en schuren. Gezamenlijk kan het verschil worden gemaakt om inbraken en diefstallen terug te dringen.

-Meterkastkaarten.
In de zomer van 2017 hebben 6 buurtbewoners in totaal 1100 meterkastkaarten en 1100 vakantiekaarten in de bussen gedaan bij iedereen.

Zwerfafval verzamelen.
​2 september 2017 hebben 3 buurtbewoners zwerfafval opgeruimd in de wijk. In 2 uur tijd waren er al 3 zakken gevuld met afval.

 

Welke acties komen er nog:

-De witte voetenactie wordt eind 2017 / begin 2018 herhaald.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

Kom ons team versterken!

Deelnemen

Blijf op de hoogte in uw wijk

Er zijn momenteel nog geen links geplaatst.

Buurtpreventie Helmond gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en verbeteren én om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons op de website van Buurtpreventie Helmond.

Akkoord