Buurtpreventieteam Rijpelberg Zuid-Oost

Buurtpreventieteam Rijpelberg Zuid Oost

Wij zijn enkele betrokken bewoners die een extra bijdrage willen leveren aan het behoud van de leefbaarheid, veiligheid en saamhorigheid. We besloten tot de opstart van een buurtpreventieteam. Persoonlijk contact staat hierbij hoog in het vaandel, omdat niets mogelijk is zonder (directe) communicatie.

Enkele speerpunten:

Het leveren van een bijdrage op het gebied van het terugdringen van o.a. overlast (denk aan: woninginbraken, vandalisme, openbaar drugsgebruik of andere verdachte situaties). Hiervoor leggen wij contact met politie of wijkagent.

Het melden bij de gemeente van onvolkomenheden in de woonomgeving. Te denken valt aan: uitgevallen straatverlichting, losliggende trottoirtegels, zwerfafval, etc.

Het versterken van de sociale kontakten in de buurt om zo meer betrokkenheid in en met de eigen leefomgeving te creëren. We willen bijvoorbeeld positief ingestoken sociale controle inzetten in de buurt van woningen waarvan de bewoners niet thuis verblijven in het kader van vakantie, ziekenhuisopname e.d.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

het preventie gebied van Rijpelberg Zuid-Oost

In de zeer groene woonwijk Rijpelberg liggen de straten Jan de Withof,  Jan van Vlissingenhof, Jan Visserhof, Dr. Knippenberghof en de Weg door de Rijpel grenzend aan de Jan de Withof. Bestaande uit 349 woningen gelegen in prettige, mooie en rustige straten met Berkendonk de recreatieplas grenzend aan de buurt. De wijk is kindvriendelijk en is voorzien diverse speelgelegenheden.

 

Het gebied omvat:

Jan de Withof
Jan van Vlissingenhof
Dr. Knippenberghof
Weg door de Rijpel grenzend aan de Jan de Withof
Jan Visserhof

melding plaatsen

Kolom 1
Kolom 2
Kolom 3
Meer weten?
WhatsApp alleen voor leden die in de deelnemende straten woonachtig zijn. Stuur een mail naar het volgende adres: bprijpelbergzo@outlook.com Vermeld daarin uw naam, adres en uw mobiele telefoonnummer. WhatsAppgroep BuurtpreventieApp R Z O. Let op: toevoegen aan de buurtpreventieApp-groep kan alleen indien de aanmelding via e-mail is binnengekomen. Na aanmelding ontvangt u het document WhatsApp-groep: BuurtpreventieApp R Z O Huis- en spelregels. Hierin wordt de bedoeling goed uitgelegd. Weet u niet zeker of u mee wilt doen en wilt u daarom eerst meer informatie ontvangen? Mail naar bovengenoemd mailadres. Vermeld dan naast uw naam, adres en uw (mobiel) telefoonnummer de toevoeging: “Ik ontvang graag meer informatie.” Eén van de deelnemers zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

aktiviteit rijpelberg zuid-oost

vogelhuisjes project

Beste buurtgenoten / leden,

Buurtpreventie rijpelberg zuid-oost sponsert vogelhuisjes voor opgezet initiatief door bewoners voor kde kinderen in de buurt.

 

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

Kom ons team versterken!

Deelnemen

Blijf op de hoogte in uw wijk

Er zijn momenteel nog geen links geplaatst.

Buurtpreventie Helmond gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en verbeteren én om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons op de website van Buurtpreventie Helmond.

Akkoord