Iedereen wil wel eens iets bespreken met de wijkraad, politie, stadswacht, brandweer, gemeente of woningbouwvereniging.
Hierdoor krijgen bewoners meer grip op hun omgeving, wordt de sociale cohesie versterkt en kan de buurtpreventie bijdragen aan een groter vertrouwen in elkaar en de veiligheidsinstanties. De anonimiteit verdwijnt en door de organisatievorm is er een fijnmazig netwerk voor de aanpak van problemen.
Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!
Het gebied is iets groter dan de wijk Ashorst zelf. Dat is gedaan om parallel te lopen met de indeling van de gemeente en politie zodat het mogelijk is statistische vergelijkingen te maken op het gebied van de veiligheid en leefbaarheid.
Nagenoeg iedere straat heeft zijn eigen straatcoördinator in totaal zijn dat er 7. Verder is er nog een buurtcoördinator. Zij zijn het aanspreekpunt voor de bewoners en leggen de contacten. Zij verzamelen de klachten, bespreken deze en koppelen ook terug. Zij denken mee over zaken die de wijk ten goede komen en bespreken dit in het buurtpreventieoverleg. In dat overleg zitten naast alle straatcoördinatoren, ook de politie en/of andere instanties en staat onder voorzitterschap van de buurtcoördinator.