Buurtpreventieteam Gheynspark

Het Gheynspark is gelegen in Helmond, in de wijk Mierlo-Hout op de plaats waar vele jaren huishoudschool  “Regina Pacis” heeft gestaan.

De eerste bewoners betrokken hun nieuwe woning medio december 1991.

Na het eerste jaar werd er een barbecue georganiseerd door een aantal bewoners om elkaar wat beter te leren kennen. Iedereen was dol enthousiast en het werd een geweldig feest.

Dit was de aanleiding om een buurtvereniging op te richten om zodoende meer activiteiten te kunnen organiseren en de sociale samenhorigheid te verbeteren.

Op 14 december 1993 was het zover.

De heren Jan Nijssen en Piet van Bergen tekenden bij de notaris de oprichtingsacte en Buurtvereniging Gheynspark was een feit!

De doelstelling was, en is nog steeds, “het woon- en leefgenot te bevorderen van alle bewoners van het Gheynspark om zo het welzijn van de betrokkenen te bevorderen”.

De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door activiteiten, die gericht zijn op het onderhouden van onderlinge contacten en op het behartigen van de gezamenlijke belangen, en voorts door het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn.

Sinds juni 1998 bezitten wij ook het predicaat Buurtpreventie en hebben we een actief buurtpreventie team.

Coördinator buurtpreventie is Twan Spierings (huisnummer 6)

gsm 06-22216872.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

het preventie gebied van Gheynspark

't Gheynspark ligt in de wijk Mierlo-Hout vlak bij wijkcentrum de Geseldonk en het winkelcentrum. Onze naaste buurman is de Jorisschool.

Het gebied omvat:

Gheynspark

melding plaatsen

Kolom 1
Kolom 2
Kolom 3
Meer weten?
't Gheynspark ligt tussen sporthal Polaris en de Geseldonk, de Mahoniehoutstraat en de Ardennen.

PREVENTIE

meerdere mogelijkheden

Naast BUURT-preventie brengen we ook BRAND-preventie onder de aandacht van de bewoners. In het verleden hebben we hierover bijeenkomsten gehad samen met de brandweer en hebben we alle bewoners voorzien van twee rookmelders. Een nieuwe vorm van preventie die onze aandacht gaat krijgen is de ZORG-preventie. De komende jaren zal dit een steeds groter aandachtsgebied worden in onze samenleving wat zeker ook een essentieel onderdeel is van buurtpreventie.

Beheert u een WhatsApp groep? Meld 'm aan!

Kom ons team versterken!

Deelnemen

Blijf op de hoogte in uw wijk

Buurtpreventie Helmond gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en verbeteren én om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons op de website van Buurtpreventie Helmond.

Akkoord