Algemene Informatie

Binnen een AED-netwerk is er een actief oproepsysteem, dat werkt via de meldkamer van 112. In onze regio (ZO-Brabant) is dit het oproepsysteem van HartslagNU.

Wanneer 112 wordt gebeld ten tijde van een hartstilstand, dan activeert de meldkamer van de politie het oproepsysteem van HartslagNU. Vanuit dit systeem worden via SMS/Whatsapp berichten verstuurd naar burgerhulpverleners die zich in de buurt van het slachtoffer bevinden om 1) eerste hulp te verlenen of 2) een AED op te halen bij de meest dichtstbijzijnde locatie. 

AED-kast.jpg

Voor een goed werkend en dekkend AED-netwerk is het van belang om voldoende AED’s te hebben die zijn geregistreerd bij HartslagNU. Hoe meer AED’s er beschikbaar zijn in een 6-minuten zone, des te beter.

Bent u in bezit van een AED?

 Iedereen die in het bezit is van een AED kan deze aanmelden bij HartslagNU.

Aanmelden

Buurtpreventie Helmond gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en verbeteren én om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons op de website van Buurtpreventie Helmond.

Akkoord